Nederland doet massaal online boodschappen: DoorSpoon.nl bezorgd bi...

Groceries from multiple local stores | FREE delivery | Order from €35

Nederland doet massaal online boodschappen: DoorSpoon.nl bezorgd binnen 2 uur

Vanwege de uitbraak van het coronavirus doen Nederlanders massaal online hun boodschappen. Het is razend druk bij alle online supermarkt bestelsite.

Klanten doen aanzienlijk meer boodschappen online dan onder normale omstandigheden. Jumbo krijgt 50 procent meer online bestellingen binnen. Albert Heijn wil geen cijfers delen, maar laat weten dat de vraag 'erg groot' is.

Ver boven het minimumbedrag

Volgens een woordvoerder van Jumbo plaatsen veel klanten op het moment bestellingen die ver boven het minimumbedrag liggen. "De meeste bestellingen bevatten veel meer artikelen dan normaal. Door deze enorme toename lopen we ook sneller dan normaal tegen de grenzen van onze beschikbare capaciteit aan, dus zijn we hard aan het opschalen."

Ook Jumbo voegt daarom 'nieuwe bezorgmomenten' toe en trekt extra personeel aan voor de distributiecentra. De supermarktketen slaat hiermee twee vliegen in een klap, want veel van deze extra mensen werken normaal gesproken in de restaurants van La Place, een dochterbedrijf van Jumbo. Die zijn op dit moment dicht.

Albert Heijn trekt op dit moment extra krachten aan via de uitzendbureaus waar het mee samenwerkt.

'Hamstergedrag neemt af'

Halverwege maart hadden de online supermarkten, net als de fysieke winkels, te maken met hamstergedrag van klanten. Hierdoor waren producten als pasta, luiers en handgel niet meer te krijgen.

"We zien dat klanten langzamerhand weer overgaan tot het 'normale' boodschappenpatroon", zegt een woordvoerder van Albert Heijn. "Het gemiddelde bedrag per bestelling ligt nog wel iets hoger omdat klanten nu vaker in een keer voor de hele week boodschappen in huis halen."

Door de drukte waren de bezorgmomenten die je bij Albert Heijn kunt kiezen in maart al een week vooruit volgeboekt. "De vraag is nog steeds erg groot. Maar er komen elke dag bezorgblokken vrij, ook voor morgen en overmorgen."

Special Care List

Ook bij Jumbo zien ze een stabilisering van de verkopen. Voornamelijk bij de houdbare producten, waar nog steeds 'veel vraag' naar is. "De bevoorrading gaat goed. Tegelijkertijd stijgt de vraag naar verse producten."

Bij Picnic blijft het voorlopig zo druk dat het bedrijf zijn belofte 'voor tien uur bezorgd, morgen in huis' niet kan waarmaken. DoorSpoon.nl bezorgt boodschappen van bijna alle supermarkten binnen 2 uur. De boodschappen worden zorgvuldig gedaan door Shopper koeriers die de bezorging ook direct zelf doen.